knjie IP Tardis
 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Letopisi svemirskih Cigana

Tabor na Kidisu

Legija Ida

U ponedeljak 20. septembra u okviru tribinskog programa Društva "Lazar Komarčić" predstavićemo premijerno serijal "Letopisi svemirskih Cigana" Radmila Anđelkovića. Serijal se sastoji od dve knjige: zbirke priča "Tabor na Kidisu" i romana Legija Ida.

Neobični i često nemogući izazovi zapisani su u genima nekih ljudi i oni se, udruženi u gildu svemirskih Cigana posvećuju traganju za neuhvatljivim. Jednom godišnje, okupljaju se na usamljenoj planeti Kidis gde taboruju i pripovedaju o svojim poduhvatima. Najbolja priča nosi priznanje Svemirskog Ciganina i to je, najčešće, Grej Svaruk Hening, junak ovih knjiga.

U pričama prve knjige, TABOR NA KIDISU, nastalih i većim delom objavljenih u poslednjih 25 godina, Grej Svaruk Hening i njegovi ortaci i suparnici žive svoje avanture, nadmeću se i dostižu svoje ciljeve.

Druga knjiga je jedinstveni roman LEGIJA IDA, u kome Grej Svaruk Hening, naoružan sposobnošću da prodre u sopstveni genetski kod, dobija zadatak koji će ga suočiti sa Idom u sebi i oko njega i konačno odrediti njegov put.

 


Radmilo Anđelković će se publici obratiti u 19h15', i popričati sa nama (ovaj put sa govornice, a ne iz publike) o SFu, pisanju, svemirskoj operi, večnoj dilemi: prepekan ili pangalaktički grgoljblaster, naravno o knjigama koje predstavljamo, i gde god nas već razgovor dalje odvede. Spremite neka pitanja, ne dajte mu da se lako izvuče — on vas ne pušta.