• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Radmilo Anđelković: Unazad (2017)

El. pošta Štampa PDF

UnazadFormat: 14x20 cm
Broj strana: 352 strana
Pismo: latinica
Povez: mek
Godina izdanja: 2017
ISBN: 978-86-6099-040-4
Cena u knjižarama: 1375 dinara
Cena na sajtu: 750 dinara + troškovi dostave

ODLOMAK | DODAJ U KORPU

Prateći trajne fascinacije istorijom i budućnošću Balkana i sopstvene porodice, naukom i tehnologijom koje neretko pretiču i najbrže pisce naučne fantastike, Anđelković nam sa Unazad pruža NF roman u kome se radnja vrti oko NF romana Zrno, autora Radmila Anđelkovića Damjana Fileva.

Damjan Filev je valjan ali nepriznat stariji pisac fantastike sa Balkana. Kad mu iz SAD stigne ponuda za prevod i objavljivanje otpisuje ju kao prevaru, ali iz zabave ulazi u dijalog. Ubrzo shvata da je ponuda vrlo ozbiljna i kreće da upozna svog izdavača. Skrivene strukture vlasti u jednom od Filevovih romana prepoznaju svoje tajne delatnosti i pokreću niz događaja koji vremešnog pisca i njegovu porodicu stavljaju u središte interesovanja sila koje oblikuju svet.

U ovom meta-autobiografskom akcionom hibridnom naučno-fantastičnom romanu, kao i u romanu Zrno unutar njega, Anđelković spaja prošlo i buduće, sadašnjost tumači na neočekivane i zabavne načine, i isporučuje hiljade rečenica koje ćete moći da sa uživanjem citirate u razgovorima.