• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Biljana Malešević: Prolaz

El. pošta Štampa PDF

Prolaz

U Novom Sadu dešavaju se čudne pojave. Počinje sa olujom koja je mračnija, snažnija i opakija od ijedne u poslednji h sto godina. Grupa mladih ljudi koju povezuje to što studiraju na Univerzitetu u Novom Sadu, uvučena je u splet neobičnih događaja. U toku oluje otvorio se prolaz i bića, nalik humanoidima prelazi u naš svet. Kroz sve incidentne situacije prepliće se i svakodnevni život i problemi mladih ljudi. Njihovi strahovi, ljubavi, strasti, veze. Njihovi napori da budu shvaćeni i prihvaćeni.

Biljana Malešević je uspela da kroz fantastičnu pripovest o mogućnoj apokalipsi utka prikaz svakodnevnog života studenata i nadogradi ljubavnu priču. Otvorila je vrata drugih svetova a zatim se povukla pokazujući nam da čovek uvek pripada ovde i sada. Njeni junaci se bore sami sa sobom isto onoliko koliko i sa upadačima iz drugog sveta.

Zanimljiva priča koja je ostavila prolaz i mogućnost da se nastavi.

Ovaj roman je debitantsko delo Biljane Malešević.


 

Comments  

 
#1 2010-07-23 15:18
Draga Biljana,
veoma mi preplitanje univerzuma tako razlicitih,a opet tako slicnih,spajali ste ta dva sveta kao niti na paukovoj mrezi,preplitali ih i obrtali i na kraju dobili ovakvo fenomenalno delo.Mogao bih vas porediti sa Gregorijem Benefordom koji je napisao seriju od pet romana "Galakticki centar" .
Kada sam procitao ovu knjigu dobio sam zarku zelju da Vas upoznam,i samim tim sto ste jedna od retkih zenskih pisaca veoma Vas postujem
Quote
 

Uključi se!Prijavite se preko već postojećih web naloga (Google, Facebook, Twitter, Steam)
Prijava je neophodna za kupovinu knjiga preko sajta.