• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Biljana Malešević: Prolaz

El. pošta Štampa PDF

Prolaz

U Novom Sadu dešavaju se čudne pojave. Počinje sa olujom koja je mračnija, snažnija i opakija od ijedne u poslednji h sto godina. Grupa mladih ljudi koju povezuje to što studiraju na Univerzitetu u Novom Sadu, uvučena je u splet neobičnih događaja. U toku oluje otvorio se prolaz i bića, nalik humanoidima prelazi u naš svet. Kroz sve incidentne situacije prepliće se i svakodnevni život i problemi mladih ljudi. Njihovi strahovi, ljubavi, strasti, veze. Njihovi napori da budu shvaćeni i prihvaćeni.

Biljana Malešević je uspela da kroz fantastičnu pripovest o mogućnoj apokalipsi utka prikaz svakodnevnog života studenata i nadogradi ljubavnu priču. Otvorila je vrata drugih svetova a zatim se povukla pokazujući nam da čovek uvek pripada ovde i sada. Njeni junaci se bore sami sa sobom isto onoliko koliko i sa upadačima iz drugog sveta.

Zanimljiva priča koja je ostavila prolaz i mogućnost da se nastavi.

Ovaj roman je debitantsko delo Biljane Malešević.


 

Comments  

 
#1 2010-07-23 15:18
Draga Biljana,
veoma mi preplitanje univerzuma tako razlicitih,a opet tako slicnih,spajali ste ta dva sveta kao niti na paukovoj mrezi,preplitali ih i obrtali i na kraju dobili ovakvo fenomenalno delo.Mogao bih vas porediti sa Gregorijem Benefordom koji je napisao seriju od pet romana "Galakticki centar" .
Kada sam procitao ovu knjigu dobio sam zarku zelju da Vas upoznam,i samim tim sto ste jedna od retkih zenskih pisaca veoma Vas postujem
Quote