• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Neda Mandić-Spasojević: Čuvari severa

El. pošta Štampa PDF

Čuvari severaNe postoji samo jedan Univerzum. Ne postoji samo jedan Svet.

To je početna konstatacija na kojoj se temelji roman Čuvari Severa. Svet je podeljen na Zone. Postoje paralelne stvarnosti i u svakoj od njih su isti akteri. Ali ne i isti događaji. Alternativa vodi ka drugačijem ishodu. Možda ovaj svet ide svom kraju.

Izabel Lens koristi tehnike paralelnog univerzuma da bi prodrla u vladin sistem i tako rešila jedno veoma lično pitanje — sudbinu njenog supruga Pjera. Uspešnim preuzimanjem poverljivog fajla „Erosion“ skrenula je pažnju na svoje umeće i preporučila se za viši nivo – prelazak sa 5. na 6. nivo Zone. Ali napredak u takvim sferama se skupo plaća…

Neda Mandić Spasojević nije nepoznata čitalačkoj publici. Od početka devedesetih objavljuje eseje, prikaze, kritike i prozne radove. Čuvari Severa su njen prvi roman.


 

Comments  

 
#1 2010-02-01 14:51
Knjiga je teska,ali moze moze da prodje
Naporan je jako tech-art
cestitam na knjizi
Quote
 
 
#2 2010-04-23 09:15
Milane, hvala!
I drago mi je da si pročitao knjigu.
Quote
 
 
#3 2010-07-23 10:38
Draga Nedo,
iako sam iz Hrvatske povremeno dolazim u Srbiju iz poslovnih razloga,ne obazirem se na odnose izmedju Srba i Hrvata ,pa nadam se da ti ne smeta sto ti sad pisem.Inace mnogo vise vemena provodim u Srbiji,al sam takodje pisac kao i ti,upravo radim na knjizi,isto volim naucnu fantastiku,ali u ovj knjizi imam elemente bajke i romanse.
Ukratko
radi se o dve sestre ,koje su izgubile majku,ali nakon nekog vremena shvataju da ona nije mrtva,vec izgubljena u nekom paralelnom svetu u koji se ulazi kroz njihovo staro ogledalo,koje se na kraju ispostavlja da je stvorio djavo....
Quote
 
 
#4 2010-07-23 11:32
Draga Violeta,

Drago mi je da te interesuje naucna fantastika i da si posetila ovaj sajt. Paralelni univerzumi su uvek izazov za pisce. Zelim ti uspeh sa tvojom knjigom i u daljem pisanju.

Srdacno,
Neda
Quote