knjie IP Tardis
 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Pomozimo i mi da Tijana Ognjanović ozdravi

Dragi naši čitatelji,

pomozimo i mi da Tijana Ognjanović dobije novo srce.

Verovatno ste već čuli o problemu male Tijane i njenih roditelja, i teškom zdravstvenom stanju u kom se ona nalazi. Lečenje je skupo, ali svaka se naša pomoć, ma koliko mala, sabira i približava Tijanu novom srcu i oporavku.

Kupovinom knjiga direktno preko sajta Tardis.rs od 3. pa do 10. aprila uz unošenje kupona Tijana ostvarujete popust od ukupno 40% na sva naša raspoloživa izdanja, a sav prihod od prodaje knjiga ostvaren u tom periodu biće uplaćen Tijani.

Ako želite da pomognete direktno, ili da saznate više, posetite http://www.tijanaognjanovic.com/.

Hvala vam

Vaš Tardis

Pomozite Tijani


 

Praznici sa prijateljima

Drugu godinu zaredom knjižara BEOPOLIS organizuje novogodišnji program „Praznici sa prijateljima“ koji će trajati od 17. do 28. decembra 2012. Program je zamišljen kao prilika da se u jednom prostoru u neposrednom kontaktu sreću izdavači i autori sa posetiocima knjižare. Ove godine početak programa „Praznici sa prijateljima“ poklapa se i sa XIII rođendanom knjižare Beopolis tako da će posetioci knjižare osim poklona u vidu popusta od 10-30% na preko 3500 naslova i više od 35 izdavačkih kuća imati i dodatni poklon da im u izboru knjiga deset dana zaredom pomažu brojni gosti knjižare Beopolis; pisci, strip autori, urednici izdavačkih kuća, novinari, muzičari, profesori univerziteta.

Ovim lepim povodom gostima i kupcima Beopolisa darujemo novogodišnji popust od 20% na sva izdanja Tardisa, a možete se družiti i sa nama lično u utorak 25. decembra od 18h. 

"Dnevnik signalizma" u Srpskom književnom društvu

U četvrtak 6. decembra 2012. u 12 sati, u prostorijama Srpskog književnog društva, Francuska 7, biće predstavljena knjiga Miroljuba Todorovića Dnevnik signalizma.

O knjizi govore: Gojko Tešić, Radivoje Mikić i Radovan Popović.


Dnevnik signalizma 1979-1983

Format: 16x24 cm
Broj strana: 786 strana
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Godina izdanja: 2012
ISBN: 978-86-6099-017-6
Cena u knjižarama: 3.200,00 dinara

Cena na sajtu: 2.400,00 dinara + troškovi dostave
DODAJ U KORPU

Ovo delo na skoro 800 bogato ilustrovanih stranica donosi lične i umetničke dnevničke zapise Miroljuba Todorovića iz perioda 1979–1983. Dnevnik nije puki dnevnik ličnih dešavanja ili javnog života umetnika, već daje uvid u sam proces nastajanja umetničkog dela, sadrži odjeke kulturnih i socio-političkih događaja u zemlji i svetu, reakcije na hapšenja i suđenja umetnicima, na zapanjujuća naučna otkića i tehnološke inovacije, sećanje na nasilne proteste pisaca, filozofa i ostalih intelektualaca u Beogradu, itd... Sadrži brojne primere poesie brute (sirove poezije), citate, snove, misli, beleške i kratke oglede u kojima autor širi i razrađuje poetiku signalizma, priloženi su delovi iz obimne arhive mejl-arta i ostalih umetničkih projekata koje je Todorović inicirao ili kojima je prilagao.


 

Slovo

Sava Babić (1934-2012)

Danas je preminuo Sava Babić. Čovečanstvo je izgubilo divnog čoveka, odličnog književnika, izuzetnog prevodioca, a Tardis svog pisca, saradnika i prijatelja. Hvala mu što je ostavio veliko i značajno delo za sobom.

Laza Lazić ga je ispratio tekstom u "Novostima". Ovde donosimo neskraćivanu verziju In memoriam Sava Babić.


 
Strana 3 od 16